De Chocolaterie

Chocolaterie Albèrt is een familiebedrijf, opgericht in 1982 te Udenhout, dat zich toelegt op het traditioneel produceren van bonbons en chocoladeproducten. Op onze ambachtelijk chocolaterie in Udenhout vervaardigen wij, op basis van onze liefde en passie voor chocolade, exclusieve handgemaakte bonbons en andere originele chocoladespecialiteiten.

Bij onze bonbons en chocoladespecialiteiten staat een magnifieke smaakbeleving, een uitzonderlijke kwaliteit en de originele vormgeving centraal. Door hard werken, unieke producten en een uitstekende service behoort Chocolaterie Albèrt tot de top van de Nederlandse chocolatiers.

Chocolaterie Albert


Het Productieproces

Tijdens het productieproces zien wij nauwlettend toe of onze producten aan onze hoge eisen voldoen. Door de constante controle op het eindproduct kunt u er zeker van zijn dat een bonbon van Chocolaterie Albèrt altijd een delicatesse van topkwaliteit is. Centraal in deze doelstelling staat dat Chocolaterie Albèrt chocoladespecialiteiten maakt waarmee men zich van de concurrentie kan onderscheiden. Hierbij voldoet onze productiefaciliteit en ons atelier aan de dezelfde hoge eisen die wij ook van onze chocoladespecialiteiten verlangen.

Binnen ons bedrijf hebben wij veel kennis en ervaring beschikbaar. Veel van onze toegewijde medewerkers hebben een achtergrond in de banketbakkerijbranche. Hiernaast maken wij ook uitvoerig gebruik van de gespecialiseerde kennis en begeleiding die onze leveranciers ons bieden. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze medewerkers zowel intern en extern op te leiden zodat wij het innoverende karakter van ons bedrijf en de hoge kwaliteit van onze producten kunnen waarborgen.


Onze capaciteit

Chocolaterie Albèrt bedient meer dan 700 vaste afnemers waarbij de nadruk ligt op de chocolaterieën en de chocoladespecialiteiten. Op onze productielocatie in Udenhout werken dagelijks ruim 50 medewerkers met passie en liefde aan onze chocoladeproducten. Hierbij geven zij natuurlijk erg veel aandacht aan kwaliteit, smaakbeleving en originaliteit.

Jaarlijks wordt ruim 180 ton chocolade op afroepbasis door onze gerenommeerde leveranciers aangeleverd die wij verwerken tot unieke en onderscheidende chocoladeproducten. Hierbij verwerkt chocolaterie Albèrt unieke blends melkchocolade en met standaard blends pure chocolade.

Naast deze enorme hoeveelheid chocolade vervaardigen wij jaarlijks ook nog ruim 90 ton aan vullingen die bestemd zijn voor onze gevulde chocoladespecialiteiten.


Onze producten

Chocolaterie Albèrt legt zich toe op het vervaardigen van bonbons en andere chocoladespecialiteiten die onderscheidend zijn in de markt. Hierbij maken we, naast de speciale chocolade blends, gebruik van hoogwaardige ingrediënten en unieke en originele eigen designs.

Tijdens het productieproces zien wij nauwlettend toe of onze chocoladespecialiteiten voldoen aan onze strenge eisen. Hierbij beoordelen wij constant de smaak, vorm, stevigheid, samenstelling en glans van ons eindproduct zodat u er van verzekerd bent dat een chocoladespecialiteit van Chocolaterie Albèrt altijd een smaakvolle delicatesse van topkwaliteit is.

Door al deze factoren en ons eigen verpakkingsmateriaal, dat wij speciaal hebben laten ontwerpen, leveren wij een hoog kwalitatieve, smaakvolle en unieke chocoladespecialiteit die uniek is voor de Nederlandse en Europese markt.

Chocolaterie Albèrt levert chocoladespecialiteiten met een unieke samenstelling, een uitmuntende smaakbeleving en een uniek design waarbij de prijs ondergeschikt is aan de kwaliteit.


De markt

Chocolaterie Albèrt vervaardigd unieke en smaakvolle bonbons en chocoladespecialiteiten die alleen via geselecteerde chocolaterieën worden verkocht. Natuurlijk hebben wij een aantal eigen winkels waarin wij ons assortiment ruimschoots onder de aandacht brengen van de winkelende fijnproevers.

Ook zijn er een aantal chocolaterieën die onder franchise uitsluitend het merk “Chocolaterie Albèrt” aanbieden. Naast deze exclusieve Chocolaterie Albèrt winkels zijn er ook een groot aantal chocolaterieën die, verspreid over Nederland, de exclusieve producten van Chocolaterie Albèrt in hun assortiment hebben opgenomen.

Naast de traditionele chocolaterieën is de markt voor speciale chocoladeproducten erg belangrijk voor ons bedrijf. Vooral tijdens de bekende feestdagen (Pasen, Sint Nicolaas en Kerst) maar ook tijdens speciale dagen (Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag en Koningsdag) staat ons bedrijf in het teken van de speciale chocoladeproducten.

Als laatste is de bedrijfsmarkt erg belangrijk. Nadat de specifieke wensen en eisen zijn geïnventariseerd, verwerken wij dit in een uniek en smaakvol chocoladeproduct. Hierbij kan men denken aan bedrijfslogo’s, visitekaartjes en andere “in het oog springende” relatiegeschenken.


Verantwoord Ondernemen

Sinds 2014 investeren de producenten van cacao in het verduurzamen van de cacaoketen. Vooral omdat cacao hoofdzakelijk geproduceerd wordt in derdewereldlanden (West Afrika) is het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) van groot belang. Chocolaterie Albèrt is zich hiervan bewust en heeft zich ten doel gesteld om een grote bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Niet alleen voor de huidige generatie, maar zeker voor de toekomstige generaties is het van groot belang dat wij duurzaam omgaan met onze grondstoffen en dat wij de kwaliteit van de levensomstandigheden verbeteren. 

Bij de productie van onze chocoladespecialiteiten verwerkt Chocolaterie Albèrt grondstoffen die duurzaam verbouwd zijn (UTZ). Wij zijn er trots op dat wij sinds 1 januari 2012 UTZ-gecertificeerd zijn waardoor wij kunnen garanderen dat onze bedrijf en onze chocoladespecialiteiten voldoen aan de eisen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij streven wij naar een milieuneutrale bedrijfsvoering waarin een minimale uitstoot van schadelijke gassen en een maximale reductie van onze afvalstoffen centraal staat.

Door de chocoladespecialiteiten van Chocolaterie Albèrt aan te schaffen weet u zeker dat u ook een bijdrage levert aan een betere wereld.